31 januari 2oo8 kl 23.20

Tja!

Ännu en kanondag!
Började slött som vanligt haha men 14.00 gav jag mig iväg på en långpromenad på 2,5 timme. 16.30 var jag hemma ungefär och då var det bara att andas ut några minuter innan jag gjorde mig i ordning för att åka in till stan. Där kollade jag på National Treasure 2 i mycket trevligt sällskap :)
Nu sitter jag här hemma och är fruktansvärt trött och är lite rädd att Julia ska smitta mig med ögoninflammation "/ Men det går nog bra.. :P
Tror jag ska ta och sova nu, kommer sova så otroligt skönt inatt!

Puuuss!

Gick tillbaka och tog om den här bilden, den blev lite bättre nu plus att Steve fixade till den lite
Gren2

Bara jag som ser kärlek i mossan? ;)
Hjärta

Gillade den här.. Får mig att sakna landet mer än vanligt.. :)
Murar

Ett fallet träd.. :)
Träd

:)
Stig

Skälby's grisar visade upp sin bästa sida ;)
Grisarna

Fåren är populära :)
Fåren

Var ju tvungen att hälsa på kossorna och getterna oxå :)
Kossorna och Getterna

Långpromenad och musik.

Nu ska jag ge mig ut på en långpromenad!



Bryan Adams - Here I am

30 januari 2oo8 kl 00.35

Häjj!

Idag har varit en bra dag!
Först var jag fruktansvärt seg men till slut, vid 14.20 ungefär, så lyckades jag masa mig utanför dörren för att ta en långpromenad med Abbie och låååång blev den :D
Jag gick bort bot skälby men vek av in i skogen på en stig och där gick jag runt och fotade lite och gick det det såg bäst ut :P Efter ett tag hade jag ingen som helst aning om var jag var och när jag väl kom ut var jag bakom IKEA!!! O.o haha Så då gick vi vidare bort mot skälby och hälsade på Hebbe, Tessan's häst och två timmar efter det att vi gav oss ut var vi hemma igen. Hann dock bara vara hemma 30 min innan det var dax att ge sig ut igen. Denna gången utan Abbie men med Julia. Vi gick till skoaffären och sen till ICA o handla så där blev det en timmes promenad till :)

Tror du Abbie och jag kommer sova gott inatt? Det tror jag :P

Puss!

Suddig "/ Men gillade den ändå.. (:
Gren

29 januari 2oo8 kl 11.20

Hittade det här på aftonbladet. Slå hål på envisa myter är alltid kul :D

"Testa: Kan du skilja Sant från falskt

Här är 11 påståenden om din hälsa

1. 100 tag med hårborsten varje dag gör håret blankt

Falskt. Lars Norlén, hudläkare och bas för Karolinskas hår- och nagelmottagning: "Det är över huvud taget inte så bra att borsta håret. Tar det emot blir det en friktion, och det försämrar hårkvaliteten. Tar det inte emot - ja, då behöver du ju knappast borsta håret, eller hur?"

2. Man nyktrar till av kaffe
Falskt. Du kanske verkar nyktrare om du dricker kaffe, eftersom du blir piggare och mer koncentrerad. Tyvärr är du fortfarande lika full - kaffe kan inte minska halten alkohol i blodet.

3. Kräksjukan kan gå runt, runt i en familj eller på ett dagis
Falskt. Har man haft kräksjuka blir man immun - tyvärr inte hela livet, men åtminstone några veckor, oftast hela säsongen. Däremot är det inget som hindrar att man drabbas av en annan magbacill tätt inpå. Kjell-Olof Hedlund, chefsmikrobiolog på Smittskyddsinstitutet: "Blir familjen sjuk igen efter någon vecka - då har man nog sjutton fått ett annat virus".

4. Man får finnar av choklad
Falskt. Mats Berg, hudläkare och akneexpert: "Det där är bara gammalt skrock. Det är förmodligen en gammal uppfostringsmetod för att få ungdomar att äta mindre godis."

5. Om man rakar håret blir det tjockare och mörkare, och växer ut snabbare
Falskt. Studie efter studie har visat att det inte stämmer. Rakat hår som växer ut är inte slitet eller blekt, utan lika tjockt och mörkt ända ut i toppen. Därför verkar det tjockare och mörkare, och eftersom man märker det så väl när det växer ut tror man att det växer fortare.

6. Vissa har lättare att få hål i tänderna än andra
Sant. Sigvard Åkerman, övertandläkare vid tandvårdshögskolan i Malmö: "Vissa människor - och vissa tänder - är mer känsliga för bakterieangrepp. En del människor har också mindre bra saliv, som inte ger samma skydd mot syra. Men sköter man sina tänder så klarar man sig ändå."

7. Huden kan bli orange om man äter för många morötter
Sant. Morötter innehåller betakaroten, och när vi äter mer än kroppen behöver lagras det i i fettväven. Då kan huden bli lite orange - det är helt ofarligt och går över när man drar ner på morötterna.

8. Man bör dricka minst åtta glas vatten om dagen
Falskt. Eller sant - om du inte äter någon mat alls. Äter du normalt räcker det att du håller koll på att kisset inte är mörkt, och dricker när du är törstig.

9. Läser man i dåligt ljus skadar man ögonen
Falskt. Man kan bli trött i ögonen av att läsa i mörker - men det går över. Det finns inga bevis för att man skadar ögonen av att läsa i mörker, skriver British Medical Journal.

10. Det går att räkna ut hur långt ett barn kommer att bli som vuxen
Sant. I alla fall om man inte har så höga krav på exakta resultat. För 95 procent av alla barn går det att beräkna längden på 8-9 cm när genom att utgå från föräldrarnas längd.

11. Man får inte dricka alkohol när man äter penicillin
Falskt. Penicillin, till exempel Kåvepenin, är den vanligaste sortens antibiotika, och går att kombinera med alkohol. Vissa andra sorters antibiotika ska man däremot inte kombinera med alkohol. Dessutom kan det vara bra av andra skäl att inte dricka när man har en infektion.

;)

28 januari 2oo8 kl 23.45

Godkväll!

Det har varit en lång dag idag!
Vaknade och masade mig upp ur sängen 10.30 eftersom jag och Tessan skulle gå på stan och jag var tvungen att vara hemma till 15 igen då jag skulle tvätta.
På stan köpte jag i alla fall två möss till Agnes, disktrasor på nya Lagerhaus eller vad det heter.. mitt minne alltså.. Ja, dom va fina iaf, rosa med hjärtan på haha :D och så köpte jag Ipren för jag hade så fasligt ont i tungan idag :( Men men, vill man vara fin får man lida pin ;)
Kom hem iaf 15.30 så jag fick slänga ihop tvätten och rusa ner på en gång. Hade verkligen inget rent heller och var tvungen att tvätta det jag hade på mig.. så efter jag tvättat det första och det hade torkat låste jag om mig nere i tvättstugan, av med kläderna och på med rena haha jag e sjuk I know xD Men vad gör man, jag var tvungen att tvätta det och hade dåligt med tid :P
Sen kom Julia oxå och hjälpte mig med det sista och när tvätten var klar gick jag ut med Abbie en sväng, fick riktigt trevligt sällskap på promenaden oxå ;)
Efter den promenaden hälsade jag på syrran för att sen gå vidare med Julia till statoil för att hämta ut ett paket och handla på ICA och sen bar det väg hemmåt igen.
Nu är jag TRÖTT.. så jag tror det blir sängen väldigt snart innan jag somnar här :)

Puuuss på er sötbollar!

28 januari 2oo8 kl 00.30

Tjohej!

Idag har jag varit på bio med Julia och Jessica, vi såg Försoning. Jag tyckte den var riktigt bra! Dom andra två fick nog inte ut så mycket av den verkade det som :P

Tessan och Jessica har precis gått och lagt sig, dom är dock vakna än båda två. Funderar oxå på att skutta isäng strax. Är faktiskt jäkligt trött och sen ska Tessan och jag till stan rätt tidigt imorgon eftersom jag måste vara hemma till 15 och tvätta.. Usch, jag vill ha en ny tvättmaskin, min är ju paj och jag pallar inte gå ner i källaren och tvätta jämt haha :P

Ha det kalas nu gott folk och dröm söta drömmar!

Puss!

26 januari 2oo8 kl 13.15

Hejsan hoppsan!

Tråååkigt väder.. bara regn och blåst *brr* Det är som gjort att mysa ner sig i soffan med någon och se en bra film.. Får hoppas att Julia vill se film ikväll :P

Imorgon ska jag ska se National Treasure - Hemligheternas bok ;)

Förresten så har jag antingen flyt med piercingen i tungan eller så är allt man hört och läst överdrivet. För jag har utan problem kunnat äta normalt sen dag 2. Det var bara första kvällen som gjorde ont. Sen det att tungan svullnar upp en del på nätterna så man har ont på morgnarna är inte heller nåt jag känt av. Så det känns bra (:

Nu ska jag ut med Abbie!

Puss!



Brad Paisley feat. Alison Krauss - Whiskey Lullaby

24 januari 2oo8 kl 22.15

Jag gjorde det!!!!!!
Den här gången vann jag över SF:en och det känns så fruktansvärt skönt! Den ska fan inte få trycka ner mig ;)
Så nu sitter jag här med en öm och nypiercad tunga och jag är sååå nöjd. Så många år som jag velat ha den och nu sitter den där :)

Nu ska jag leta reda på en ipren för min huvudvärk och sen så blir det sängen för mig, det har vart en lång dag :)

Puss!

MyTongue;)

Mera musik!

Lite blandad musik kommer här :)

Apocalyptica - Nothing Else Matters


Lars Winnerbäck feat. Miss Li - Om du lämnade mig nu
 

Ozzy Osbourne - Mama I'm Coming Home
 

Declan galbraith - An angel
 

Noice - Dolce Vita (Ritz 1981)

24 januari 2oo8 kl 11.45

Helloo!

Nu har jag äntligen lyckats vända rätt på dygnet. Somnade före tolv igår. Sen lär det inte hålla många dagar haha men ändå!

vid 16 idag ska jag in till stan med Jessica.. Jag får se om jag piercar mig idag. Meningen var att jag och Tessan skulle göra det samtidigt men hon får inte pengar förrän nästa vecka.. Så antingen gör jag det själv idag eller så väntar jag till nästa vecka och gör det med henne.
Frågan är var jag ska göra det, det lutar iofs starkt åt Nikila för dom är billigast vad jag vet och Philip där är jätteduktig. Jag får ta en kik på det i stan idag.

Nu ska jag ut en sväng med Abbie.

Puss!



HIM - The Funeral Of Hearts (Acoustic)

Bullet For My Valentine - Tears Don't Fall

23 januari 2oo8 kl 17.45

Hej hopp folks!

Idag har vart en jobbig dag.. jag är så nervös inför att pierca tungan imorgon att det känns som jag håller på att få magsår o sova kan jag inte heller.. Jag kommer garanterat att fega ur *suck* Vaaarför ska det vara så jobbigt? Som sagt, smärtan är ingenting jag är rädd för utan hela situationen.. Det är inte lätt för en som mig :(
Jag får tatuera mig igen istället :D Fast det är dyrare och det har jag inte råd med.. bläää..

Börjar få panik för hur jag ska lyckas spara ihop till hultsfredsbiljetten oxå... hm.. Men det löser sig väl! :P

Julia har somnat i soffan och det ser fruktansvärt skönt ut att sova.. jag kanske borde följa hennes exempel.. :)

Puss på er!



Bjuder på två, enligt mig, underbara låtar som jag totalt förälskat mig i :)

Coldplay - Fix you


System Of A Down - Lonely Day

Heath Ledger 1979-2008

Skådespelaren Heath Ledger har hittats död i en lägenhet på Manhattan i New York, uppger CNN.

Han blev 28 år.

Det finns inga misstankar om brott i samband med dödsfallet.
-Aftonbladet

En vacker och mycket begåvad skådespelare har gått ur tiden alldeles för ung.

R.I.P Heath.

Heath Ledger


22 januari 2oo8 kl 16.15

Hallo!

Seg dag idag! Somnade vid 24.00 igår och vaknade när Tessan och Kim åkte imorse och sen somnade jag igen vid 10.00 efter att Jessica oxå åkt och toksov sen till 14.30. Känner mig helt lost. Är fruktansvärt nervös inför torsdag oxå då jag bestämt att jag ska pierca tungan. Inte för att det ska göra ont, för smärta är jag inte rädd för, utan bara ändå.. Hela situationen att gå dit och nån ska pilla i min käft liksom.. Sen ska det bli lite kul att se hur många som förstår vad jag säger dagarna efteråt oxå haha xD
Hoppas jag inte bangar nu bara så länge som jag velat göra det O.o Det var ju meningan jag skulle pierca tungan redan när jag gjorde i läppen men då vågade jag inte och tog därför läppen istället haha :P

Jaja, nu är Julia här och vi ska strax äta mat. Falukorv och potatismos :D Imorgon blir det dock Laxfilé med potatismos och hummersås *mums*

Puss på er!

21 januari 2oo8 kl 02.25

Hallo!
Kom hem idag efter att ha tillbringat hela helgen på mitt älskade öland!
Jag och Abbie har verkligen stortrivts som vi alltid gör när vi är där! Det är som att livets bekymmer liksom inte hittar dit och det är så underbart. Att bara få slappna av och njuta av naturen och sällskapet!
Idag var jag, Julia och Karlsson ute på långpromenad med hundarna och utforskade markerna lite, hur mysigt som helst och hundarna fick springa av sig ordentligt, för givetvis slipper dom koppel allihop (undantaget är Tom som får ha kopple ibland för han leker för hårt med lilla Abbie annars men det är sällan)! Jag blir verkligen så lycklig av att se dom springa runt och bara njuta av livet sådär och slippa masa i ett koppel!

Bilder från helgen kan ni se under 18-20 januari på http://abbie.bilddagboken.se

Imorgon ska jag bara soova! För sömn har det då inte blivit mycket av på ön inte, isäng sent och upp med tuppen (nästan iaf) för att möta det härliga solskenet!
Sen ska jag leka med Tessan och Kim och så kommer Karlsson sen oxå tror jag minsann!

Ha det gött nu folks! Puss!

You can kiss me in the moonlight..
Måne!

Tom och Abbie
Sötnosar!

Abbie <3
Älskling!


18 januari 2oo8 kl 13.35

Heej!
Idag åker jag, Jessica och Julia till mamma och pappa på öland!! :D Ska bli sååå mysigt! Sen kommer vi hem på söndag igen.
Det enda tråkiga är att hästarna inte är hemma, dom är ute på foder.
Innan vi åker idag ska vi dock in till stan och shoppa lite, jag ska se om jag hittar skor bland annat.

Puuss!

Pilen och Miranda, saknar dom såå!
Hästarna!


17 januari 2oo8 kl 22.20

Hej hopp!
Idag blev inte riktigt som jag hade tänkt. Skulle ta en promenix med en kompis och hennes hund på skälby men hon blev inringd till jobbet så det blev inte av, så jag har bara suttit hemma och degat så jag har skitmycket överskottsenergi. Tänkte ta en promenad med julia sen men vi städade istället :)
Nyss kom Jessica, Nilsson och Tessan så det är fullt hus :)
Orkar inte skriva mer idag, mår itne så bra..

Puss på er!

Färgade håret på Julia idag :) Slutresultat kommer nån annan dag.
Hårfärgning!

17 januari 2oo8 kl 0.55

Tjolahopp!

Ikväll har det vart full ös här med bull-bak och bröd-bak! Däremellan har två galningar dansat till It's Raining Men haha :P

Tänkte bjuda på ett par bilder ;) Vill nån se fler så finns det HÄR>> 

Jessica är väldigt sugen på bullar :P
Jessica är sugen på bullar!

Joråsåatteh... Nån som vill smaka deras bullar kanske? Alla är välkomna haha xD
Smaka?

Så här fina blev deras bullar! Som sagt, alla är välkomna att smaka ;)
423215-6

Puss!


16 januari 2oo8 kl 18.50

Hallå gott folk!

Började dagen med en kaffe och en bulle framför datorn innan jag åkte till en vän och snackade lite skit och åt lunch, mycket trevligt!
Sen kom Julia och Theresia hit och vi lyssnade lite på musik innan jag somnade i soffan haha, var trött ju :P
Nu sitter jag här och Julia har somnat i soffan istället och Theresia har åkt hem :) Väntar på Jessica, vi ska baka bröd när hon kommer.. haha nya innegrejen här :P Förra veckan var det romtantiska bad med skum och tända ljus haha :D
Nu sitter jag och lyssnar på HIM och längtar till hultan då jag får se dom live, hoppas bara det kommer fler bra! Nån som vill hänga på? :D

Jahapp, tror jag ska ta o hitta på nåt vettigt, blir så mkt tid vid datorn. Imorgon ska jag iaf ta en promenix med en vän och hennes vovve på skälby!

Puss!

Skickar med en bild på världens sötaste kanin ^^,
Mimmi!

15 januari 2oo8 kl 23.30

Jahapp, så nu sitter jag här vid datorn igen.. ovanligt.. eller inte :D
Tessan ligger i soffan och kollar på Jackass, dom e för sköna dom snubbarna alltså haha :P
Julia gick hem för en stund sen, fattar inte hur hon orkar upp på morgnarna när hon lägger sig så här sent :)

Jag var en sväng på stan idag med min mor, jag kikade lite på skor men jag hittade inga vettiga. Hann inte kika så mycket heller för hon skulle iväg sen. Hon köpte iaf mönster på hunkläder så nu kanske det dyker upp kläder till Abbie här helt plötsligt haha :P

Fick tummen ur och bakade bullar idag oxå, dom vart kanongoda ;)

Nu är det dags för sängen, tidigare än på väääldigt länge haha jag är duktig ^^

Puss på er!

Bull-bak!

15 januari 2oo8 kl 12.55

Godmorgon! haha, så mycket uppe med tuppen är jag ;)
Somnade nog vid 6 i morse efter att ha fastnat i telefonen ett par timmar och mamma ringde och väckte mig strax efter 12, ska med henne in och göra stan osäker :) Det var länge sen jag träffade henne nu känns det som.. Ska bli kul att spendera helgen hos dom på öland, älskar att vara där och det gör min hund oxå! :)
Jessica och Julia ska oxå följa med dit i helgen, dom två har bokat husvagnen på mammas och pappas tomt haha, sötnosar! Kommer säkert sluta med att dom sover inne i alla fall, det e ganska mörkt på landet :D

Jag skulle ju bakat kanelbullar igår oxå men det hanns inte med, ska göra det idag istället!
Tror jag ska baka bröd oxå.. om mjölet räcker.. Tveksamt iofs men man kan ju hoppas! :D

Nähe, dags för mig att göra mig i ordning om jag ska hinna klart till mor kommer :)

Puss. 

Ny blogg minsann!

Äntligen! Tröttnade på min gamla blogg efetrsom den var alldeles för deppig haha så jag satt och skapade en ny blogg på en annan sida inatt men det gick ju mindre bra måste jag ju säga, shit, man kan ju bli galen för mindre haha :P

Detta är i alla fall vad jag skrev igår kl 03.30.

"Japp, tröttnade på min gamla blogg så jag startade en ny ;)

Frågan är bara varför jag sitter och pysslar med det nu?

Borde sovit för flera timmar sen, men det är jag i ett nötskal :)

VIC sitter bakom ryggen på mig och delar med sig av sin värme, goskatt. Han tycker nog det är dags att jag drar mig mot sängen, eller så vill han bara ha mer mat, för i den katten finns ingen botten :P

Tessan och Jessica har redan somnat och Abbie pendlar mellan att ligga på Tessan's mage och intill Jessica. Min älskade lilla hund.

Nu blir det en promenad och sen ska jag gosa ner mig under duntäcket.

Puss på er!"

Just nu sitter jag och äter en frukost (lunch? :P) bestående av juice och brödet jag och Jessica bakade igår.
Jag ska seriöst börja baka bröd istället för att köpa, det är ju både billigare och godare! :D

Åh, vill ha tips på massa bra musik!! Min fantasi är borta. Nu lyssnar jag på Poison och November Rain som jag blev påmind om via en annan trevlig blogg :) Ja, där försökte jag förresten skriva en liten kommentar till ett inlägg men det vägrade funka O.o Gud, jag blev så trött på allt igår. Har inte vågat kolla idag heller, det kanske dök upp 15 kommentarer av mig idag istället.. Shit vad pinsamt i så fall haha :D

Nej nu ska jag hitta på nåt vettigt I think.

Pöss!


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0